Greek Traditional Recipes Fish Restaurant Perdika-fresh local products Παραδοσιακές Συνταγές Αίγινα Παραδοσιακά Προϊόντα Αίγινα
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

Είναι το αρσενικό σύκο(ασκόληθας).Η εποχή του είναι τον Απρίλιο μήνα.
 
ΥΛΙΚΑ
-Για ένα κιλό σύκα χρειαζόμαστε 2kg ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό.
-Το χυμό από ένα λεμόνι
-Γαλαζόπετρα(περίπου ίση με ένα φουντούκι)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ένα τα σύκα,τους κόβουμε το κοτσάνι και ανοίγουμε στο κάτω μέρος με ενα μυτερό μαχαίρι μια τρύπα όσο μια φακή.
Μετά με ένα ξύλο από σουβλάκι τρυπάμε από τη βάση προς το κοτσάνι (διαμπερές άνοιγμα για να μπεί το σιρόπι).
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό.Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τη γαλαζόπετρα και τα σύκα. Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.
Οταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε καζάνι με κρύο νερό και κατόπιν τους αλλάζουμε το νερό ανά μία περίπου ώρα (νερό κανονικό όχι καυτό)
Όταν τελειώσουν οι αλλαγές των νερών, τα απλώνουμε σε μια πετσέτα ένα ένα για να στραγγίξουν για 12 ώρες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (ζάχαρη και νερό σε χάμηλη φωτιά για περίπου 15'). Ρίχνουμε τα σύκα μέσα και βράζουν όλα μαζί για περίπου 1 ώρα.
 

scrollup scrolldown

en / gr
facebook gplus pinterest