Greek Traditional Recipes Fish Restaurant Perdika-fresh local products Παραδοσιακές Συνταγές Αίγινα Παραδοσιακά Προϊόντα Αίγινα
ΜΑΡΜΕΛAΔΑ ΝΕΡAΤΖΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό νεράτζια, 1 κιλό ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα νεράτζια και με ένα τρίφτη ξύνουμε ελαφρά τον εξωτερικό φλοιό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα ρίχνουμε μέσα να βράσουν για μισή ώρα.
Όταν βράσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ενα σουρωτήρι για 2 ώρες.
Μετά τις 2 ώρες τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό σε χάμηλη φωτιά και τα ανακατεύουμε ελαφρά ταχτικά. Τα βράζουμε για περίπου 40' λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει δέσει .

scrollup scrolldown

en / gr
facebook gplus pinterest