Greek Traditional Recipes Fish Restaurant Perdika-fresh local products Παραδοσιακές Συνταγές Αίγινα Παραδοσιακά Προϊόντα Αίγινα
ΠΙΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες, 200γρ ελαιόλαδο, 250γρ γραβιέρα, 3 αυγά, αλάτι-πιπέρι,

2 κρεμμύδια ξερά, ένα μικρό ματσάκι μαιντανό.
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι που έχουμε τρίψει, το τριμένο τυρί, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαïντανό και το λάδι. Όλα αυτά τα ανακατέυουμε μαζί, τα ρίχνουμε στο φύλλο κρούστας ή στο φύλλο που έχουμε φτιάξει εμείς και το διπλώνουμε. Λαδώνουμε το φύλλο απο πάνω με ενα πινέλο και ψήνουμε για μία ώρα.
 

scrollup scrolldown

en / gr
facebook gplus pinterest