ΧΤΑΠΟΔΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι περίπου ενάμισυ κιλό, 500 γρ κριθαράκι, 100 γρ λάδι, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 2 φύλλα, δάφνης, λίγο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, 2 λίτρα νερό, 2 ντομάτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να πιεί το ζουμί του. Μετά ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το τριμμένο κρεμμύδι, το λάδι και τα σοτάρουμε. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν για 15' και μετά προσθέτουμε το νερό. Εφόσον βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι. Προς το τέλος, ξαναρίχνουμε το χταπόδι στην βρασμένη πάστα και το βάζουμε για 15' λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς.


scrollup scrolldown

en / gr