Greek Traditional Recipes Fish Restaurant Perdika-fresh local products Παραδοσιακές Συνταγές Αίγινα Παραδοσιακά Προϊόντα Αίγινα
ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. σφυρίδα, πεσκανδρίτσα, μπακαλιάρος) σε κομμάτια από περίπου 150 γρ. το καθένα.

Για το κόκκινο πέστο:
3-4 μεγάλα φύλλα βασιλικού , 100 γρ. ψημμένη ψίχα φυστίκι Αιγίνης, 100 γρ. μαλακές λιαστές ντομάτες (από βαζάκι με λάδι), 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, ½  φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, μία κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πέστο, κόψτε τα φύλλα του βασιλικού και βάλτε τα στο μίξερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε τα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενής χυλός. Το πέστο διατηρείται καλά στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100°C ή στη χαμηλότερη θέση. Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε για 40 λεπτά.
Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίστε από πάνω με την παρμεζάνα.
Βάλτε μία με δύο κουταλιές πέστο πάνω από το ψάρι.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα


scrollup scrolldown

en / gr
facebook gplus pinterest