Greek Traditional Recipes Fish Restaurant Perdika-fresh local products Παραδοσιακές Συνταγές Αίγινα Παραδοσιακά Προϊόντα Αίγινα
ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ Ή ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

Αρνί ή κατσίκι, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακωμένο, 6 κουταλιές της σούπας χονδροκομμένο φιστίκι Αιγίνης, 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψητό, 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 3 κουταλιές γλυκού μέλι ή μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψήνουμε το αρνί ή το κατσίκι στο φούρνο για 2 με 2,5 ώρες, αφού έχουμε πολτοποιήσει ό,τι μυρωδικά μας αρέσουν μαζί με λάδι και λίγο νερό και έχουμε αλείψει το κρέας. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο σκόρδο ανάμεσα στο κρέας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεροψηθεί πολύ.


Φτιάχνουμε τον πολτό της κρούστας αναμειγνύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Τεμαχίζουμε σε μερίδες ανά δύο παϊδάκια και τις πιέζουμε μέσα στην κρούστα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά.


scrollup scrolldown

en / gr
facebook gplus pinterest